NÉZZÜNK A LEGFONTOSABB ÚJDONSÁGOKAT!

A legfontosabb változások a 2023-as évben alkalmazandó átalányadó-szabályokból:

Átalányadó választása

2023-tól az átalányadózás a tárgyévet megelőző adóévben szerzett bevétel mértékétől függetlenül választható és 12 hónapra csökken az időszak, amelynek az átalányadózás megszűnése évét követően el kell telnie ahhoz, hogy az átalányadózás újra választható legyen.

Göngyölített közteherviselés

A járulék és a szociális hozzájárulási adó alapjának számítására, valamint a járulék és szocho bevallására vonatkozó szabályok változása jelentősen átalakítja és kedvezőbbé teszi az átalányadózás rendszerét az ún. göngyölített közteherviselés megteremtésével.

Ekho tilalom feloldása

Az Ekho és a KATA közötti tiltó rendelkezés feloldásával már nem zárható ki, hogy a kisadózó az új KATA szerinti adóalanyisága előtt vagy után az ekho-t választhassa.

Amit csak tudni érdemes a költségelszámolásról

A költségelszámolás szabályainak bemutatása számítási példákon keresztül, főállású, mellékállású és nyugdíjas vállalkozó, vagy webshop üzemeltetése esetén.

Adminisztráció

Nyilvántartási kötelezettség és teendők – mire kell figyelni az átalányadóba való belépés, és az onnan történő kilépés során?

 A 2023-as év mindezek mellett további újdonságokat és lehetőségeket tartogat!

Minden, amire szükséged van az átalányadózás választásához: a 2023-as évre aktualizálva, a jogszabályváltozásoknak megfelelően olvasható és használható különszámunkban! Töltsd le most az útmutatót a legfrissebb információkkal, szabályokkal!

LETÖLTÖM AZ ÚTMUTATÓT
Átalányadózás 2023 segédlet

Világos, áttekinthető magyarázat, táblázatok és számítások rendszerezett tudnivalók – minden egy helyen, amivel felkészülhetsz az átalányadózásra történő áttérés adta kihívások vállalkozásodat érintő legfontosabb változásaira.

Van élet a KATA után! Segítünk, hogy felkészülten léphess tovább és az legkedvezőbb módon választhasd az átalányadózást!

Élj a lehetőséggel, töltsd le most díjmentes kiadványunkat!

LETÖLTÖM MOST

44

OLDALON

44

TÉMAKÖR

25 000

LETÖLTÉS / ÉV

1

PDF

SZAKÉRTŐI HÁTTÉR

the description

Szilágyi Anita

Könyvelő, vezető adótanácsadó, közgazdász

Főbb szakterületei a kisvállalkozások adózása, különös tekintettel a kata- és átalányadózás lehetőségeire, szabályaira. A kis- és középvállalkozások üzleti patrónusaként a szakmaiság mellett a praktikum és érthetőség oldaláról is igyekszik megközelíteni a kisvállalkozói adózás kérdéseit és megoldásait.

Fülöp Olga

mérlegképes könyvelő, "az online bizniszek szakértője"

A Menedzser Praxis vendégszakértőjeként segít a kisvállalkozásoknak megtalálni a legjobb és legelőnyösebb adózási lehetőségeket, megoldásokat. Kiemelt figyelemmel kíséri a kisvállalkozások világának kezdő vállalkozók által leginkább fontosnak tartott kérdéseit a vállalkozások indításával összefüggő feladatoktól a működő vállalkozások előtt álló kihívásokig.

  LETÖLTÉS

  Regisztrálj most és azonnal letöltheted ÁTALÁNYADÓ A GYAKORLATBAN 2023 című különszámunkat!


  Szeretnénk, ha levelünk mindenképp eljutna Hozzád, így javasoljuk, ellenőrizd megadott e-mail fiókod spam és promóciók mappáját is, és add hozzá a küldő e-mail címet címjegyzékedhez.
  A gomb megnyomásával elfogadod adatkezelési tájékoztatónkat, és önként kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy az abban foglaltaknak megfelelően a Menedzser Praxis Kft. visszavonásig kezelje és tárolja adataidat. Hozzájárulásod után tiltakozhatsz személyes adataid kezelése ellen valamint bármikor kérheted adataid helyesbítését,törlését, korlátozását.


  RÓLUNK MONDTÁK

  KÜLDD TOVÁBB!

  Érdekes lehet másnak is díjmentes szakmai összefoglalónk? Oszd meg a lehetőséget ismerőseiddel!